Strategie Sociaal Domein

In het sociale domein wil de VVD dat de gemeente staat voor een gezonde en vitale samenleving. Een samenleving, die oog heeft voor mensen in kwetsbare situaties. Mensen die het nodig hebben, bieden we goede en liefdevolle zorg, ondersteuning en bescherming dicht bij huis. Kinderen en ouderen hebben recht op onze bijzondere aandacht en bescherming. Werk is van groot belang voor de mens en de samenleving. Werk is de weg uit armoede naar eigenwaarde, contact en zelfstandigheid. Iedereen doet mee en integreert.

Goed onderwijs biedt kinderen en jongeren kans op een gelijke start en geeft ze kennis en vaardigheden waar ze de rest van hun leven profijt van hebben. Adequate kinderopvang speelt een belangrijke maatschappelijke en pedagogische rol. We vinden sport ontzettend belangrijk. Sport verbindt, geeft zelfvertrouwen, plezier en ontspanning en zorgt bovendien voor een gezonde en vitale samenleving.

Dat betekent een Rhenen waar:

-          Zelfredzaamheid gestimuleerd wordt, maar waar nodig de inwoners de juiste zorg, hulp, ondersteuning en bescherming krijgen.

-          Zoveel mogelijk mensen werken.

-          Aandacht is voor mantelzorgers en vrijwilligers.

-          Eén hulpverlener vormt het aanspreekpunt voor de hulp samen met de sociale wijkteams, huisartsen scholen, verenigingen en zorginstanties.

-          Een rijk aanbod is van culturele- en sportvoorzieningen en evenementen.