Leo Schenk opnieuw lijsttrekker voor de VVD Rhenen

Strijder voor een verhoging van brede welvaart, een nieuw Gastland, een passantenhaven, eerlijke en lagere belastingen, een efficiënt ambtenarenapparaat en een fijn, gezond en duurzaam leefklimaat in Rhenen voor alle inwoners.

Lijsttrekker Leo Schenk was de afgelopen 4 jaar fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Rhenen. Daarenboven is hij een ervaren ondernemer en bestuurder. Deze betrokken politicus woont sinds 1984 in Rhenen.

Hij is in Beverwijk geboren, onder de rook van de Hoogovens en studeerde aan de Vrije Universiteit. Leo Schenk heeft een hoofd voor cijfers en een hart voor Rhenen en haar inwoners.

Leo woont samen, heeft vier kinderen, zeven kleindochters en een kleinzoon. Je vindt hem op Facebook. Leo was reserve 1e luitenant bij de Militaire Inlichtingendienst, waar hij onder andere de russische taal leerde, semi-profvoetballer bij HFC Haarlem en jeugd International bij Oranje onder de 18. Hij is directeur/grootaandeelhouder van een investeringsmaatschappij met investeringen in de (food-en agro-) industrie, gezondheidszorg en software. Hij vervult een aantal commissariaten in het Nederlandse grootbedrijf en heeft bestuursfuncties (gehad) bij non profit organisaties, zoals een museum, een stichting voor vakantiebungalows voor minder validen e.d..

Leo is erg blij met zijn benoeming en het vertrouwen dat hij genoot van het bestuur en de ledenvergadering of zoals hij het tijdens de vergadering zelf zei:

“Met uw steun heb ik de ambitie om voor een beter Rhenen te strijden. Door keuzes te maken en ons te richten op de kerntaken en grote opgaves. Met focus op het belang van de burger. Ook voor diegenen die nu weinig gehoord worden. Ik heb een hekel aan verspilling door de inhuur van allerlei goeroes en zogenaamde adviseurs van buiten. Er zijn fantastische mensen in Rhenen zelf die het verschil kunnen maken. Als vrijwilliger, initiatiefnemer, bestuurder, organisator, kunstenaar, ondernemer, zzp’er en boer. We dagen onszelf en elke Rhenenaar uit om het maximale uit zichzelf te halen voor het welzijn van Rhenen. Met zijn allen kunnen we elke uitdaging aan”.

Bestuur VVD Rhenen